Paradicsomszószos gombóc - vegán verzió!
2018. március 04. írta: Ataisz reformélelmiszer

Paradicsomszószos gombóc - vegán verzió!

dsc_1141_74436.JPG

Hozzávalók: 

Kókuszzsíron a zabpehelylisztet megpirítjuk, és a reszelt hagymát hozzáadjuk. Paradicsomlével felöntjük, és sózzuk, borsozzuk, végül 1 babérlevéllel ízesítetjük. Az egészet készre főzzük (a babérlevelet egy idő utá kiszedhetjük.) 

Amíg a paradicsomszósz készül a fasírtport az előírás szerinti vízzel összekeverjük. A golyócskákat apróra formázzuk, hogy jobban ropogósabbra sülhessen. (Hogy jobban összeálljon, hozzáadhatunk egy tojást is.) Mivel én tojásmentesen készítettem, inkább nyomkodással, mint görgetéssel formáztam.

Nem túl forró kókuszzsírban lehetőleg minden oldalát megsütjük. (A zsíradék egy részét felveszi, de nem válik tocsogóssá.) Még frissen nyakon öntjük a paradicsomszósszal, és már tálalhatjuk is például egy kis főtt krumplival.

Jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://ataisz.blog.hu/api/trackback/id/tr8613714774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása