Lengyel céklaleves
2017. október 08. írta: Ataisz reformélelmiszer

Lengyel céklaleves

ceklalelves.JPG

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej cékla
  • 1 sárgarépa
  • 1 burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál Ataisz vegantéria
  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 csapott evőkanál Ataisz zabpehelyliszt
  • só, bors ízlés szerint

Felaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és kockákra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a hagymához. Pár percig pirítjuk a zöldségeket, végül felöntjük vízzel és vegantériával fűszerezzük. (Víz helyett használhatunk zöldségalaplevet is)

30 percig főzzük a levesünket, közben pedig rántást készítünk zabpehelylisztből. Mikor kissé kihűlt, tejszínnel jól elkeverjük és a levest besűrítjük vele.

Természetesen liszt és rántás nélkül is elkészíthető. Ebben az esetben amikor a zöldségek megpuhultak a levesben, vegyünk ki egy-két merőkanálnyit belőle, és botmixerrel pürésítsük, majd öntsük vissza a leveshez. 

Petrezselyemzölddel megszórva, kevés tejszínnel vagy tejföllel tálaljuk a levest.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ataisz.blog.hu/api/trackback/id/tr1312936859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása