Hozzávalók:
- 20dkg Ataisz köles
- 2dl növényi tej
- 3 evőkanál Ataisz xilit
- reszelt citromhéj
- ízlés szerint vanília
- 20 dkg vegán étcsokoládé
- 2 evőkanál növényi tej
A felforrt tejbe öntsd bele a kölest, majd főzd puhára. Add hozzá a cukrot és a citromhéjat. Ízlés szerint adj hozzá egy kis vaníliát is. Miután kihűlt a massza, formálj belőle kis golyókat, helyezd egy tepsire őket és rakd be egy 30 percre a hűtőbe. Közben elkészíthetjük a csokikrémet. Tördeld kis darabokra a tábla csokit, és vízgőz felett olvaszd meg a tej hozzáadásával. Mi étcsokival készítettük, de természetesen a tejcsoki is kitűnő hozzá. Szúrj a köles golyókba fogpiszkálót vagy hurkapálcát, és mártsd a krémbe őket. Az elkészült csoki golyókat helyezd vissza a tepsire és hűtsd további 30percig.
Jó étvágyat kívánunk!