Köles felfújt birsalmapürével
2017. november 26. írta: Ataisz reformélelmiszer

Köles felfújt birsalmapürével

dsc_0198_59878.JPG

Hozzávalók:

A kölest 2,5 szeres víz és tej keverékében felteszem főni. Többször keverem és pótolom az elfőtt folyadékot.Úgy 15 perc főzés után édesítem cukorral, xilittel vagy eritrittel. Kedvünkre ízesítjük, mi vanília kivonatot és reszelt citromhéjat tettünk hozzá. Fedő alatt állni hagyjuk úgy 20 percet. Közben a tojások felvert sárgáját cukorral, vajjal elkeverem fehéredésig, majd hozzákeverem a köleshez. Ekkor kerülhet bele egy kis gyümölcs is, mi áfonyát használtunk. Végül a tojások habbá vert fehérje jön a tésztába. a keveréket pedig egy kb. 25x35 cm-es kivajazott tepsibe töltöm, és közepes lángon 180 fokon sütöm kb. 35-40 percig. Birsalma éréskor annak püréjével is finom!

Jó étvágyat kívánunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ataisz.blog.hu/api/trackback/id/tr8713395107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása