Hozzávalók:
- 25 dkg Ataisz köles
- 3 dl tej
- 1 dl víz
- 15 dkg cukor vagy Ataisz eritrit
- 3 tojás
- 5 dkg vaj
- vanília kivonat / citromhéj / mazsola / áfonya (ízlés szerint)
A kölest 2,5 szeres víz és tej keverékében felteszem főni. Többször keverem és pótolom az elfőtt folyadékot.Úgy 15 perc főzés után édesítem cukorral, xilittel vagy eritrittel. Kedvünkre ízesítjük, mi vanília kivonatot és reszelt citromhéjat tettünk hozzá. Fedő alatt állni hagyjuk úgy 20 percet. Közben a tojások felvert sárgáját cukorral, vajjal elkeverem fehéredésig, majd hozzákeverem a köleshez. Ekkor kerülhet bele egy kis gyümölcs is, mi áfonyát használtunk. Végül a tojások habbá vert fehérje jön a tésztába. a keveréket pedig egy kb. 25x35 cm-es kivajazott tepsibe töltöm, és közepes lángon 180 fokon sütöm kb. 35-40 percig.
Jó étvágyat kívánunk!