Hozzávalók:
- 1 nagy fej cékla
- 1 sárgarépa
- 1 burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál Ataisz vegantéria
- 1 evőkanál tejszín
- 1 csapott evőkanál Ataisz zabpehelyliszt
- só, bors ízlés szerint
Felaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és kockákra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a hagymához. Pár percig pirítjuk a zöldségeket, végül felöntjük vízzel és vegantériával fűszerezzük. (Víz helyett használhatunk zöldségalaplevet is)
30 percig főzzük a levesünket, közben pedig rántást készítünk zabpehelylisztből. Mikor kissé kihűlt, tejszínnel jól elkeverjük és a levest besűrítjük vele.
Természetesen liszt és rántás nélkül is elkészíthető. Ebben az esetben amikor a zöldségek megpuhultak a levesben, vegyünk ki egy-két merőkanálnyit belőle, és botmixerrel pürésítsük, majd öntsük vissza a leveshez.
Petrezselyemzölddel megszórva, kevés tejszínnel vagy tejföllel tálaljuk a levest.
Jó étvágyat!