Hozzávalók:
- 0,5 dl sima vagy növényi tej
- 30 dkg Ataisz zabpehelyliszt
- 1 csapott evőkanál Ataisz sikér
- 15dkg Ataisz zabkorpa
- 15dkg vaj, ghi, vagy kókuszzsír
- 2 tojás vagy lenmagtöret
- 2dl sima vagy növényi tejföl
- 1 mokkás kanál só
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 15 perc alatt. A lisztet a korpával, sóval összekeverjük, és a zsiradékot elmorzsoljuk vele. A fefuttatott élesztőt, a tojást, és a tejfölt összekeverjük és a szárazanyaghoz öntjük. Félkemény tésztává gyúrjuk, nem baj ha kissé ragadós marad. 1-2 órás kelesztés után nyújtjuk, és 4-5 cm-es korongokra szaggatjuk. Előmelegített sütőben 165 fokon 20-25 percig sütjük.
Szeretnéd a tojást is helyettesíteni? Próbáld ki, hogy 2 evőkanál Ataisz lenmagtöretet 4 evőkanál vízzel összekeversz, és azt kevered a felfuttatott élesztőhöz és tejfölhöz!
Jó étvágyat kívánunk!