Zabos pogácsa - vegán verzió is!
2017. október 15. írta: Ataisz reformélelmiszer

Zabos pogácsa - vegán verzió is!

dsc_0225_51534.JPG

Hozzávalók:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 15 perc alatt. A lisztet a korpával, sóval összekeverjük, és a zsiradékot elmorzsoljuk vele. A fefuttatott élesztőt, a tojást, és a tejfölt összekeverjük és a szárazanyaghoz öntjük. Félkemény tésztává gyúrjuk, nem baj ha kissé ragadós marad. 1-2 órás kelesztés után nyújtjuk, és 4-5 cm-es korongokra szaggatjuk. Előmelegített sütőben 165 fokon 20-25 percig sütjük.

Szeretnéd a tojást is helyettesíteni? Próbáld ki, hogy 2 evőkanál Ataisz lenmagtöretet 4 evőkanál vízzel összekeversz, és azt kevered a felfuttatott élesztőhöz és tejfölhöz! 

Jó étvágyat kívánunk!

dsc_0208_51532.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://ataisz.blog.hu/api/trackback/id/tr7712987034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása