A quinoa jótékony hatásai
2018. május 10. írta: Ataisz reformélelmiszer

A quinoa jótékony hatásai

quinoa-is-packed-with-potassium.jpg

Cikkünkben szeretnénk Nektek összegyűjteni a szuperélelmiszernek is emlegetett quinoa jótékony hatásait. Bár gabonaként emlegetik, valójában egy-, a spenóthoz és a céklához hasonló növény magja. Eredetileg Dél-Amerikában, az Andok magasan fekvő területein termesztették, és az inkák a magok anyjának nevezték. Lássuk, miért éri meg fogyasztanunk:

1. Magas fehérje tartalom. Hasonló mennyiségű proteint tartalmaz, mint a tej, de többet, mint a rizs, a köles, vagy a búza.

2. Kitűnő riboflabvin (B2) forrás. A riboflavin segít csökkenteni a migrénes fejfájások gyakoriságát azáltal, hogy javítja az energia metabolizmusát az agyban és az izmokban.

3. A quinoaból származó szaponint Dél-Amerika szerte a bőr sérüléseinek kezelésére használják, mivel az fertőtlenítő hatással rendelkezik.

4. Alkalin képző hatású, mely megegyezik a vadrizs, az amaránt és csírák hatásáéval

5. ¼ bögre száraz quinoa csupán 172 kalóriát tartalmaz.

6. Mivel nem áll rokonságban a búza, vagy más gabonafélékkel, gluténmentes. Sokan beszámoltak már arról, hogy jobban érzik magukat és képesek fogyni, ha csökkentik a gluténtartalmú gabonafélék, vagy legalább a búza bevitelét a szervezetükbe.

7. Komplex szénhidrát, alacsony glikémiás indexszel. Ez is fontos szempont a fogyni vágyóknak.

forrás: http://mediterran.cafeblog.hu/2017/07/19/az-inkak-kincse-a-quinoa-7-jotekony-hatasa-es-erdekessegek/

Próbáld ki quioa köreteinket! -> www.ataisz.hu

32190877_10216295932375363_6105020957263396864_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ataisz.blog.hu/api/trackback/id/tr1213904270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása