Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 3 db tojás
- 80 g cukor
- 80 g Ataisz pirított, tört mogyoró
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 6 g sütőpor
- 30 g reszelt étcsoki
A töltelékhez:
- 7,5 dl tej
- 80 g kristálycukor
- 1 vaníliarúd, vagy vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 160 g Ataisz köles
- 1 tasak zselatin
- 4 dl habtejszín
Az egész tojásokat csipet sóval és a cukorral jól elkeverjük. A mogyorót a zsemlemorzsával (ultimate chopperben daráltam meg), sütőporral, csokoládéval összekeverjük. Majd mindkettőt egybe keverjük, és a formába öntjük. 180 fokon sütjük, kb 20-25 percig. Hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez: A tejet cukorral, vaníliával és citromhéjjal feltesszük főni. Hozzáadjuk a kölest, és lassú tűzön főzzük kb.20-30 percig. (puhulásig még fedő alatt állni hagyhatjuk) Hagyjuk hűlni. A zselatint fél dl vízben elkeverjük, és a 4 dl felvert habtejszínnel együtt a köleses tejbe dolgozzuk. A tortaformát sütőpapírral alul és oldalt is kibéleljük. A tortaalapot beletesszük, majd ráöntjük a tölteléket és hűtőben 6 órát legalább állni hagyjuk. A végén friss gyümölccsel és tortazselével díszíthetjük. Nálunk épp a málna érett. :)
Jó étvágyat kívánunk!