Hozzávalók:
- 1 csomag Ataisz hagymás-chilis barnarizses rizottó
- 1 liter víz
- 1 csipet Ataisz vegantéria (igény szerint)
- 20 dkg csirkemell
- só
Elkészítése nagyon egyszerű és gyors. Forrald fel a vizet, majd öntsd bele a tasak tartalmát. Ha szeretnéd fűszerezheted is, bár szerintem a hagymás-chilis íz elég intenzív, így nem szükséges mást hozzáadni. Takaréklángon 25 percig kell főzni, de persze időnként meg kell kavargatni. Fontos, hogy miután elkészül, még egy 15 percig hagyjuk lefedve, hogy a rizs jól megpuhuljon. Kifejezetten ajánlom azok számára, akik szeretik az erős ízeket, de nem kell megijedni, éppen csak kellemesen csípős. :) A rizottó egyébként egytálételként is tökéletesen szolgál, én viszont készítettem mellé egy kis natúr csirkemellet is. Ha szeretnél mellé valamit, fontos, hogy az ne legyen fűszeres, hogy a rizottó ízei domináljanak.
Jó étvágyat kívánunk!