A reggeli elkészítése igen egyszerű. Ízlés szerint variálható, rakható tejbe, vagy akár vízbe. Édesszájúaknak ajánlott egy kis ízesítése a folyadéknak, cukorral, vagy mondjuk kakaóporral. Én személyszerint epres joghurtba szoktam rakni 4-6 kanállal. A pehely állagát a folyadék hőmérséklete és az áztatás időtartama befolyásolja. A hideg folyadékban 1 perc után ropogósabbá válnak a rizspehely szemek, míg a melegben inkább kásaszerű lesz a reggelink.
Különlegessége, hogy liofilizált epret tartalmaz, így a reggelink nem tartalmaz tartósítószereket és cukrot, viszont a gyümölcs íze ugyanolyan erőteljes és finom! A liofilizálás folyamatáról ide kattintva még többet olvashatsz! :)
A rizspehely kisgyermekeknek is kiváló és tápláló étel. Fogyasztása támogatja az anyagcserét, de gyomor- és bélproblémákra is megfelelő segítséget jelenthet. Vitaminokban és ásványianyagokban gazdag, tartalmaz többek között kálciumot, káliumot, nátriumot, és vasat.
Próbáld ki a többi rizspelyheinket is:
Jó étvágyat kíván hozzá az Ataisz!